U bevindt zich op: Nieuws

Gezond ontbijten op school in de Week van het Nationale Schoolontbijt

04 november 2019
2 meisjes ontbijten op school

Nog steeds ontbijten kinderen niet iedere dag of ze ontbijten heel ongezond.

In de week van het Nationale Schoolontbijt krijgen 46.885 Limburgse kinderen een gezond ontbijt aangeboden. Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 november ontbijten de kinderen op de kinderopvanglocaties, scholen of zelfs bij de burgemeester op het gemeentehuis. 
Door deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt leren kinderen waarom het zo belangrijk is om te ontbijten en wat écht gezond ontbijten is volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. 

Het Voedingscentrum informeert over gezond, veilig en duurzaam eten. Wat is de schijf van vijf, wat zijn gezonde en lekkere recepten, hoe ga ik om met verleidingen, wat als ik allergisch ben… 

Bestuurders aan tafel

De week van het Nationaal Schoolontbijt begint op maandag 4 november met een bestuurdersontbijt. Burgemeesters, wethouders, gedeputeerde Housmans, maar ook o.a. JOGG, Rabobank Limburg, Canisius, GGD Zuid Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Healthy sisters en Jong Leren Eten krijgen een gezond ontbijt aangeboden. “De gezonde omgeving voor de jeugd” staat in deze bijeenkomst centraal. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op hoe bedrijven en lokale organisaties gemeenten kunnen helpen om burgers gezonder te maken.

JOGG Limburg

JOGG Limburg heeft dit initiatief extra gepromoot. Mede daardoor doen dit jaar maar liefst 246 locaties mee aan het Nationaal Schoolontbijt, met een bereik van 46.885 kinderen en hun docenten. De noodzaak om dit thema aan te pakken is hoog want nog steeds ontbijten kinderen niet iedere dag of ontbijten ze heel ongezond. Dit jaar ontvingen Limburgse scholen financiële steun voor het Nationaal Schoolontbijt van Rabobank Limburg en Jong Leren Eten.

Contact

Mandy Braun, JOGG regisseur gemeente Heerlen

06 - 25 05 43 72             E: mandy.braun@ggdzl.nl

Jongeren op gezond gewicht