U bevindt zich op: Nieuws

Fiom start campagne

01 januari 2020
Vrouw in landschap met kop koffie

1 op de 5 vrouwen raakt onbedoeld zwanger. Praat erover en doorbreek het taboe.

Op ongepland zwanger zijn rust nog steeds een taboe. Vrouwen schamen zich en zijn bang voor de oordelen van anderen. Daardoor wordt er weinig over gesproken en hebben vrouwen het gevoel dat ze de enige zijn die dit overkomt. Zo houdt het taboe zichzelf in stand. 

Fiom wil dit taboe doorbreken; door vrouwen de ruimte te geven om te kunnen praten over hun ongeplande zwangerschap zodat zij hun eigen keuze kunnen maken, zonder veroordelingen van anderen. Daarom deelt Fiom verhalen van vrouwen en mannen die ooit een ongeplande zwangerschap hebben meegemaakt. Wat betekent dit voor je en hoe ga je hier mee om? Bekijk de ervaringsverhalen.

Zwanger, wat nu?

Een besluit nemen over een ongeplande zwangerschap kan heel lastig zijn. In een korte tijd moet een besluit genomen worden. Het is dan belangrijk om te weten welke keuzes je kunt maken. De online keuzehulp biedt oefeningen die kunnen helpen om een beslissing te nemen. 

Persoonlijk gesprek bij de GGD

U kunt ook praten met een verpleegkundige van de GGD. De verpleegkundige helpt u om uw gevoelens en gedachten op een rij te zetten en bespreekt met u de mogelijkheden. U maakt de keuze voor datgene wat het beste bij u past.

Neem contact op met Fiom voor een persoonlijk keuzehulp gesprek

088 - 126 49 00

Zowel in de online keuzehulp als in een persoonlijk keuzehulp gesprek speelt de mening van de hulpverlener of de hulporganisatie geen rol. Het gaat om objectieve informatie die nodig is om een weloverwogen keuze te maken.