U bevindt zich op: Nieuws

Eerste zilveren Team:Fit sportkantine in Limburg

13 mei 2019
Gezonde voedingsmiddelen in kantine

Hockeyclub Nova in Heerlen kreeg een certificaat voor haar ‘gezonde kantine’. Wat betekent dat en hoe hebben ze dat gedaan?

Het Voedingscentrum erkent met dit certificaat dat de kantine van HC Nova voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere kantine. Nathalie Jacobs en Lilian Keijbets van HC Nova kregen op 11 mei het certificaat van wethouder Martin de Beer van de gemeente Heerlen.

HC Nova is een half jaar geleden gestart met het programma Team:Fit. Gaandeweg is het assortiment van de kantine aangevuld met gezonde en lekkere alternatieven. Ook is er hard gewerkt aan een gezondere uitstraling van de kantine. Leden en gasten van HC Nova hebben nu de mogelijkheid een gezondere keuze te maken dan voorheen.

Gezonde leefstijl bevorderen

Gemeente Heerlen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar veel kinderen komen het goede voorbeeld wordt gegeven. Gemeente Heerlen is sinds 2014 al 'JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht ) gemeente'. Samen met andere partijen zet zij zich in voor de gezonde leefstijl van het kind en de omgeving. Er wordt extra aandacht besteed aan gezonde voeding, sport en beweging. Team:Fit helpt sportclubs om het aanbod in kantines gezonder te maken, zonder verlies van omzet. Hopelijk volgen vele andere kantines het goede voorbeeld van HC Nova.

Meer informatie

Wat is een gezonde kantine (Voedingscentrum)