U bevindt zich op: Nieuws

Eerste resultaten Gezondheidsmonitor

11 mei 2017
Mensenmenigte

Vanaf 11 mei publiceren het CBS en het RIVM de eerste resultaten van de Gezondheidsmonitor, een landelijk onderzoek naar de gezondheid van volwassenen en ouderen in Nederland. Het zijn de eerste resultaten op het niveau van de regio. Vanaf november zijn op de websites van het CBS en het RIVM ook de resultaten van de gemeenten beschikbaar.

De resultaten voor Limburg

In de regio Zuid-Limburg is de gezondheid minder goed dan gemiddeld in Nederland. De inwoners geven in het onderzoek minder dan gemiddeld aan dat ze hun gezondheid als goed ervaren en ze hebben meer dan gemiddeld aandoeningen en beperkingen. De inwoners ondersteunen elkaar hierin wel: inwoners van Zuid-Limburg geven en ontvangen meer dan gemiddeld mantelzorg.

Gezondheidsatlas GGD Zuid Limburg

Vanaf juni zal de GGD Zuid Limburg de resultaten gaan publiceren op de gezondheidsatlas van de GGD. De informatie op deze website over de jeugd zal dan worden uitgebreid met informatie over volwassenen en ouderen. De onderwerpen worden hierbij verdeeld over thema’s zoals participatie, zelfredzaamheid, gezondheid en leefstijl.