U bevindt zich op: Nieuws

Derde vaccinatie voor mensen met een afweerstoornis

15 september 2021
Vaccinatiestraat Geleen

Mensen met een afweerstoornis worden vanaf oktober uitgenodigd voor een derde prik.

https://www.ggdzl.nl/generieke-cialis-pfz/https://www.ggdzl.nl/viagra-kopen-pfz/

 

Vaccinatie tegen Covid-19 werkt soms minder goed bij mensen met een afweerstoornis. Omdat COVID-19 voor hen extra risicovol kan zijn, is het belangrijk dat zij zich goed laten vaccineren. Bij sommige mensen met een ernstige afweerstoornis zijn twee vaccinaties onvoldoende. Ze hebben te weinig afweer opgebouwd. Een derde vaccinatie kan de immuniteit verbeteren.

Uitnodiging

Vanaf oktober ontvangen mensen die daarvoor in aanmerking komen een uitnodiging van het ziekenhuis voor een derde vaccinatie bij de GGD. Niet iedereen ontvangt gelijk een uitnodiging. Dit gebeurt verspreid. 

Afspraak maken

In de uitnodigingsbrief staat een speciaal  telefoonnummer vermeld waarmee u een vaccinatieafspraak kunt maken bij de GGD. U ontvangt een afspraakbevestiging per mail met een link naar de gezondheidsverklaring. Vul deze van te voren in. Neem de gezondheidsverklaring en uitnodigingsbrief mee naar de vaccinatielocatie.

Booster vaccin

Een booster voor de algemene bevolking, als oppepper van eerdere vaccinaties, is nu nog niet nodig. Ook niet voor ouderen. Op dit moment bieden de vaccins voor hen nog een optimale bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte als gevolg van corona.

Meer informatie

Vragen en antwoorden over de derde vaccinatie vindt u op de website van het RIVM