U bevindt zich op: Nieuws

Derde corona-testlocatie in Zuid-Limburg

15 september 2020
GGD Corona teststraat

Urmond, Landgraaf en Maastricht.

Morgen opent onze nieuwe testlocatie aan het parkeerterrein van de Demertdwarsstraat in Maastricht. Deze nieuwe locatie is een vervanging van de tijdelijke testlocatie bij het MECC in Maastricht, welke voornamelijk werd ingezet voor het testen van studenten. Vorige week opende ook onze testlocatie op het Megalandterrein in Landgraaf. Met de komst van twee nieuwe corona-testlocaties spelen wij in op de toenemende vraag naar testen. De dagelijkse testcapaciteit stijgt hiermee naar 2.500 testen per dag. Het tempo waarin wij de komende periode kunnen opschalen is afhankelijk van de beschikbare laboratoriumcapaciteit.

Testlocaties op 3 centraal gelegen locaties

Door drie testlocaties op centraal gelegen locaties in Zuid-Limburg (Urmond, Landgraaf en Maastricht) verkleinen wij de reisafstand voor onze inwoners. Wij hopen zo de drempel voor een coronatest te verlagen. De testlocaties zijn zeven dagen per week geopend. Bezoekers kunnen alleen getest worden na het maken van een afspraak. Het is van belang dat men zich alleen laat testen als men klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus.

Te voet, per fiets of auto?

Deze nieuwe locaties zijn – net zoals Urmond – een ‘drive-through’ testlocatie, waar inzittenden van vier auto’s tegelijkertijd kunnen worden getest. Tevens kan men hier te voet of per fiets terecht. Voor kinderen is er op alle drie de locaties een speciale kinderteststraat ingericht. Kinderen krijgen daar extra uitleg over de test en er wordt meer tijd voor hen vrij gemaakt. Zowel de nieuwe teststraten als de huidige teststraat in Urmond worden geheel winterproof gemaakt. 

Adresgegevens testlocaties

Bezoekers kunnen alleen getest worden na het maken van een afspraak.

  • Urmond: Van Der Valk Hotel Stein-Urmond, Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond
  • Maastricht: Demertdwarsstraat 30, 6227 AK Maastricht
  • Landgraaf: Pinkpop-Plein 1, 6372 XC Landgraaf