U bevindt zich op: Nieuws

Angststoornissen: praat er over

02 april 2019
Meisje met t-shirt en slogan

Bang, dat zijn we allemaal wel eens. Maar wat als angst je leven beheerst?

Angst heeft een signaalfunctie. Het waarschuwt voor gevaar. Maar bij sommige mensen is de signaalfunctie ontregeld. Ze zijn angstig zonder reële aanleiding. Als dit je leven dusdanig beïnvloedt en het beperkt je in je dagelijkse leven, spreek je van een angststoornis. Praat erover, want een angststoornis ís te behandelen.

Angststoornissen zijn de meest voorkomende psychische aandoeningen in Nederland. Bijna 1 op de 5 volwassenen krijgt er ooit in zijn leven mee te maken. Toch vinden mensen met angstklachten het lastig hierover te praten.
Om het gesprek over angst- en paniekklachten op gang te brengen, start staatssecretaris Paul Blokhuis op 2 april de campagne ‘Hey! Het is oké, maak het bespreekbaar’.

Leven met een angststoornis 

Lees hoe deze jongeren en volwassenen omgaan met angst en paniek; bijvoorbeeld met faalangst, verlatingsangst of sociale angst. Wat hebben ze gedaan en hoe gaat het nu?

Informatie voor jongeren

Ook op JOUWGGD.nl vind je informatie over angst en paniekaanvallen. En wil je een vraag stellen: dat kan ook. Stel je vraag direct via chat of stuur een mail. De GGD beantwoordt je vraag zo snel mogelijk.