U bevindt zich op:Professionals Advisering scholen Advisering Gezonde School  Meer buiten spelen op school

Meer buiten spelen op school

Op donderdag 13 september jl. ging de website www.projectspeelplaats.nl live. Deze website is dé plek voor inspiratie en informatie voor scholen en kinderopvangorganisaties die aan de slag willen met hun schoolplein of buitenruimte.

Buiten spelen

Elke dag buiten spelen is steeds belangrijker geworden. Kinderen zitten al veel tijdens schooltijd en  digitaal spelen neemt toe.  Een aantrekkelijk schoolplein met volop speel- en beweegmogelijkheden en meer groen daagt kinderen uit om te spelen en te bewegen. Daarnaast biedt een aantrekkelijk  speelplein mogelijkheden voor buitenlessen. Goed voor de gezondheid, voor de leerprestaties en het is vooral ook heel erg leuk!

Schoolplein

Het (her)inrichten van een schoolplein is geen dagelijkse taak voor een school(bestuur). Project Speelplaats helpt bij de ontwikkeling van het schoolplein. Op www.projectspeelplaats.nl vindt u informatie over bestaande schoolpleinprojecten en tips om zelf met de buitenruimte van uw school aan de slag te gaan. De betrokken partners kijken mee tijdens het proces, geven tips en advies vanaf de eerste brainstorm tot en met fondsenwerving, sponsoring en onderhoud van het plein.

Speeltuinwerk Limburg

Speeltuinwerk Limburg (in dit geval even Speel'school'werk Limburg) nam het initiatief om in samenwerking met partners die ook ondersteunen in schoolpleinverbetering, deze website in elkaar te zetten. De Provincie Limburg ondersteunde dit in het kader van de Sociale Agenda. Met deze website proberen we de positieve effecten van buiten spelen van kinderen in Limburg (en daar buiten) te vergroten.

Meer informatie

U vindt meer informatie op www.speeltuinwerklimburg.nl of www.projectspeelplaats.nl.

info@speeltuinwerklimburg.nl