U bevindt zich op:CORONAVIRUS (COVID-19) Testen op coronavirus

Testen op coronavirus

Bij klachten die wijzen op COVID-19 kunt u een zelftest afnemen. Na een positieve uitslag van de zelftest hoeft u niet naar de GGD voor een bevestigingstest. Het blijft belangrijk om in isolatie te gaan na een positieve zelftest. 

De GGD-test blijft beschikbaar voor:

  • Zorgmedewerkers die klachten hebben die passen bij het coronavirus. 
  • Inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen (boven de 70 jaar of met een ernstige afweerstoornis)
  • Mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis
  • Mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen.
  • Mensen die een herstelbewijs nodig hebben om internationaal te kunnen reizen.

Let op: voor een coronatest bij de GGD dient u altijd een afspraak in te plannen. We hanteren geen vrije inloop.

Meer informatie over het nieuwe testbeleid vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Aanmelden voor test

Aanmelden voor test

Komt u in aanmerking voor een PCR-test bij de GGD of heeft u een herstelbewijs nodig voor een buitenlandse coronapas? Dan kunt u online of via het landelijke telefoonnummer een testafspraak maken bij de GGD. Dit nummer is bereikbaar 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur. 

0800 - 1202 

Uitslag test

Uitslag test

Wij streven ernaar om u binnen 48 uur na testafname te informeren over de uitslag. 
Heeft u na 48 uur nog niets van ons vernomen, dan kunt u bellen naar onze Corona-informatielijn of het contactformulier invullen om de uitslag op te vragen. U kunt de uitslag ook zelf digitaal opzoeken via de landelijke website coronatest.nl. Dit kan alleen met uw DigiD.

Personen bij wie de besmetting wordt vastgesteld door een positieve zelftest of PCR-test blijven vervolgens in isolatie.

Meer informatie als u positief getest bent

Testen van kinderen

Testen van kinderen

Wanneer uw kind klachten heeft die passen bij corona, kunt u een zelftest bij uw kind afnemen. Bij een positieve uitslag, hoeft u niet meer naar de GGD voor een bevestigingstest.

Heeft uw kind een kwetsbare gezondheid of kunt u geen zelftest afnemen bij uw kind? Dan kan hij of zij getest worden bij de GGD. 

  • Voor het testen van kinderen (tot 12 jaar) maakt u een afspraak via onze corona informatielijn  088 - 880 5005. 
  • Voor kinderen vanaf 12 jaar kunt u telefonisch via 0800 1202 of online een afspraak maken.  Kinderen vanaf 12 jaar moeten zelf ook aan de telefoon komen om toestemming te geven.
  • Kinderen vanaf 12 jaar die een DigiD hebben, kunnen ook zelf online een testafspraak maken. Ouders mogen hun kinderen tot 14 jaar helpen met het inloggen met DigiD. Kinderen van 14 jaar en ouder mogen zelf een testafspraak maken door in te loggen met hun eigen DigiD. U mag namelijk geen DigiD van iemand anders gebruiken.
  • Kinderen van 16 of 17 kunnen zelf bellen voor een testafspraak of met hun DigiD online een testafspraak maken.  U mag als ouder ook bellen maar uw kind moet dan wel aan de telefoon komen om toestemming te geven. 

Meer informatie: