U bevindt zich op:CORONAVIRUS (COVID-19) Goed voorbereid op reis

Gaat u op reis naar het buitenland? Check dan van tevoren welke coronaregels en -adviezen er gelden op het land van bestemming. Voor sommige landen heeft u namelijk een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of een herstelbewijs nodig.

Op de pagina Nederlandwereldwijd.nl vindt u de actuele status van het gebied of land van bestemming. Hier ziet u welke coronaregels er gelden en welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Vaccinatiebewijs

Vaccinatiebewijs

Reizen binnen Europa

Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie en de basisserie voor jongeren tot en met 17 jaar hebben nog geen geldigheid en verlopen dus nog niet. 

Basisserie betekent:

 • 2 prikken ontvangen met Moderna, BioNTech/Pfizer, AstraZeneca of Novavax
 • 1 prik ontvangen met het Janssen-vaccin
 • 2 prikken van de basisserie gekregen van verschillende vaccins
 • Corona gehad en 1 prik gekregen

Meer informatie over het vaccinatiebewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Reizen buiten Europa

In landen buiten de EU gelden soms andere regels voor de geldigheid van uw vaccinaties. Deze regels staan in de reisadviezen op Wijsopreis.nl

Herstelbewijs

Herstelbewijs

Bent u positief getest bij de GGD? Dan heeft u recht op een herstelbewijs. U kunt met een positieve antigeentest van een andere testaanbieder ook een herstelbewijs aanvragen. De testaanbieder moet de gegevens in dat geval wel doorgeven aan de GGD. Op Rijksoverheid.nl vindt u de eisen en de geldigheid van het herstelbewijs.

Testbewijs

Testbewijs

Gaat u op reis naar een land dat een coronabewijs vraagt? Dan heeft u een testbewijs nodig als u niet voldoet aan de eisen van een geldig vaccinatiebewijs of herstelbewijs. 

De GGD test niet om op reis te gaan. U kunt hiervoor een afspraak maken bij een commerciële testlocatie voor PCR-testen of antigeen(snel)testen. Controleer eerst het reisadvies voor de testeisen van het land waar u naartoe reist.  U moet de kosten van deze test zelf betalen. Op Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie.

CoronaCheck-app

CoronaCheck-app

Informatie over de CoronaCheck-app

Problemen met de app

Lukt het niet om je testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs op te halen in de app? Bekijk alle praktische problemen en oplossingen op deze website.

Wanneer het niet lukt de app te downloaden of als de app niet werkt, neem dan contact op met de technische ondersteuning van de CoronaCheck-app. 

 • Bel naar het landelijke nummer 0800-1421
 • 7 dagen per week bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur

Registraties bij GGD Zuid Limburg 

 • De regionale GGD helpt bij het controleren van uw registraties van testen of vaccineren. Wij checken in het systeem of alle informatie correct is uitgevoerd. 
 • Zijn uw gegevens gecontroleerd? Dan helpt het om de CoronaCheck-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Log opnieuw in en maak een nieuwe QR-code aan.
 • Tip: Doe dit 1 dag nadat uw gegevens zijn gecontroleerd, zo heeft het systeem tijd om bij te werken.
 • Lukt het dan niet om de QR-code te genereren? Neem dan contact op met de landelijke helpdesk van GGD GHOR: 0800-5090. 

Registratie booster- of herhaalprik 

 • U kunt de boosterprik(ken) aan de app toevoegen. Dit gebeurt niet automatisch. U hoeft hiervoor alleen op de + rechtsboven in het scherm te klikken. 
 • Wilt u een coronabewijs op papier? Kijk voor meer informatie op de CoronaCheck-website.
 • Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid: Hulp en vragen over coronabewijs