U bevindt zich op:BurgersInfectieziekten en hygiëneCorona (COVID -19) Contactinformatie coronavirus

Informatie over COVID-19

Zoekt u informatie over het virus kijk dan bij de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op de website van het RIVM.  Op de website van de Rijksoverheid leest u alle informatie over de Coronamaatregelen.

Landelijke informatielijn

Landelijke informatielijn

1400

Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-20.00 uur, nationale feestdagen uitgezonderd.  

Corona informatielijn GGD Zuid Limburg

Corona informatielijn GGD Zuid Limburg

Bel naar de Corona Informatielijn GGD Zuid Limburg voor advies over uw situatie, voor vragen over het informeren van uw contacten, het maken van een vaccinatieafspraak of overige vragen. Houd voor het gemak uw burgerservicenummer (BSN) alvast bij de hand. U kunt uw vraag ook via het contactformulier stellen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

088 - 880 5005

Bereikbaarheid

  • Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur

Aanmelden voor een test

Aanmelden voor een test

  • Het ministerie van VWS heeft besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kunt u zich na 17 maart niet meer bij ons laten testen. Onze testlocaties zijn vanaf dat moment gesloten en u kunt dan geen afspraak meer maken. Wilt u meer informatie over het besluit van de minister of heeft u een vraag? Kijk dan op rijksoverheid.nl/corona.

Long COVID

Long COVID

Volgens de laatste onderzoeken heeft maar liefst 1 op de 8 mensen te maken met langdurige klachten ten gevolge van COVID-19. Dit wordt Long (langdurige) COVID of Post-COVID genoemd. Het is dan ook belangrijk dat deze mensen hulp en ondersteuning krijgen bij de impact die Long COVID met zich meebrengt. 

Nazorg voor Long COVID patiënten

C-support is door het Ministerie van VWS in het leven geroepen om COVID-19 patiënten, die langer dan 3 maanden klachten ondervinden, te adviseren en te begeleiden. Samen met de patiënt wordt integraal gekeken naar welke vragen er zijn en welke ondersteuning er nodig is op medisch en psychosociaal vlak, en op gebied van werk en inkomen. Ook als er al veel zorg- en dienstverleners betrokken zijn bij de behandeling ondersteunt C-support kosteloos bij de regie, coördinatie en onderlinge afstemming. Kijk voor meer informatie op de website: www.c-support.nu

Heb je klachten? Blijf thuis en doe een zelftest!

De laatste informatie over het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.