U bevindt zich op:BurgersInfectieziekten en hygiëneCorona (COVID -19)Contactinformatie coronavirus

Informatie over COVID-19

Zoekt u informatie over het coronavirus, kijk dan op mijnvraagovercorona.nl. Op de website van de Rijksoverheid leest u alle informatie over de Coronamaatregelen.

Heeft u een vraag over het coronavirus?

Heeft u een vraag over het coronavirus?

Bel naar het Klant Contact Centrum GGD Zuid Limburg voor advies over uw situatie of overige vragen. Houd voor het gemak uw burgerservicenummer (BSN) alvast bij de hand. U kunt uw vraag ook via het contactformulier stellen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

088 880 5078

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag, van 08.30–12.15 uur en van 13.00–17.00 uur. 

Meestgestelde vragen en antwoorden vindt u hier op onze website.

Landelijke coronalijn van de GGD'en

Landelijke coronalijn van de GGD'en

0800 - 7070

Testen op COVID

Testen op COVID

  • Het ministerie van VWS heeft besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kunt u zich na 17 maart 2023 niet meer bij ons laten testen. Onze testlocaties zijn gesloten en u kunt  geen testafspraak meer maken. Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Kijk dan op rijksoverheid.nl/corona.

Long COVID

Long COVID

Volgens de laatste onderzoeken heeft maar liefst 1 op de 4 à 5 mensen te maken met langdurige klachten ten gevolge van COVID-19. Dit wordt Long (langdurige) COVID of Post-COVID genoemd. Het is dan ook belangrijk dat deze mensen hulp en ondersteuning krijgen bij de impact die Long COVID met zich meebrengt. Voorbeelden van langdurige gezondheidsklachten na een COVID-19 besmetting zijn vermoeidheid, benauwdheid en pijn. Klik hier voor meer informatie.

Nazorg voor Long COVID patiënten

C-support is door het Ministerie van VWS in het leven geroepen om COVID-19 patiënten, die langer dan 3 maanden klachten ondervinden, te adviseren en te begeleiden. Samen met de patiënt wordt integraal gekeken naar welke vragen er zijn en welke ondersteuning er nodig is op medisch en psychosociaal vlak, en op gebied van werk en inkomen. Ook als er al veel zorg- en dienstverleners betrokken zijn bij de behandeling ondersteunt C-support kosteloos bij de regie, coördinatie en onderlinge afstemming. Kijk voor meer informatie op de website: www.c-support.nu

Heb je klachten?

Heb je klachten?

Een (zelf)test is niet meer nodig. Kijk op www.coronavaccinatie.nl voor de adviezen.