U bevindt zich op:Coronavirus Aangepaste dienstverlening GGD  Tuberculosebestrijding tijdens COVID-19

Tuberculosebestrijding

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn wij genoodzaakt om maatregelen te nemen met betrekking tot onze dienstverlening. Tegelijkertijd is tuberculose een aandoening die ook tot aanzienlijke ziekte en verspreiding kan leiden. Hierdoor kunnen wij sommige taken tijdelijk niet uitvoeren, maar gaat ander onderzoek en behandeling door om onnodige ziekte en verspreiding te voorkomen.  Onderstaande informatie geldt voor de komende periode.

Wat gaat door?

  • Alle onderzoeken op tuberculose en tuberculose infecties. Denk hierbij aan verwijzingen, contactonderzoeken rond mensen met besmettelijke tuberculose of onderzoeken bij mensen met een grotere kans op tuberculose.
  • Behandeling van tuberculose en tuberculose infecties.
  • Eerste screeningen op tuberculose bij recent aangekomen migranten en asielzoekers uit landen waar tuberculose veel voorkomt. 

Wat vragen we van u?

Heeft u of uw kind klachten als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten en koorts of hebt u een huisgenoot met koorts? Neem contact op met de GGD  uur zodat we maatregelen kunnen nemen bij een noodzakelijke afspraak op korte termijn. Bij afspraken waarbij geen sprake is van spoed kan ervoor gekozen worden de afspraak uit te stellen. Twijfelt u over uw afspraak? Neem ook dan contact op.

Wat doet de GGD om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? 

We ontsmetten voorwerpen als deurklinken regelmatig, we vragen iedereen om de handen te wassen en we zorgen ervoor dat genoeg ruimte is in de wachtkamer om voldoende afstand te nemen van anderen. 

Vaccinatie van kinderen wordt hervat

De vaccinatie van kinderen die in aanmerking komen voor het BCG-vaccin wordt hervat per mei 2020. Als dat voor uw kind van toepassing is, krijgt het hiervoor een uitnodiging. Andere taken zoals vervolgcontroles voor migranten en asielzoekers, worden later hervat. 

Contact opnemen

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

088 - 880 50 74 tussen 08.30 – 12.00 uur (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

tbc@ggdzl.nl