U bevindt zich op:Coronavirus Aangepaste dienstverlening GGD  Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg heeft voor de komende periode haar dienstverlening aangepast in verband met het coronavirus. Hier leest u wat dit voor u betekent.

Consultatiebureau, spreekuren en contacten

Consultatiebureau, spreekuren en contacten

Alle (geplande) bezoeken aan het consultatiebureau waarbij kinderen ook een vaccinatie krijgen gaan door, maar worden wel ingekort tot 20 minuten. In die tijd wordt uw kind lichamelijk onderzocht en wordt de vaccinatie gegeven. Mocht er dan nog tijd over zijn kunnen eventuele vragen nog beantwoord worden. Indien dat niet meer lukt maken we een afspraak voor een telefonisch overleg.

Voor zowel onze medewerkers als voor u geldt dat een gepland contact of bezoek aan een van onze locaties alleen maar door kan gaan wanneer u geen (milde) klachten heeft van:

  • neusverkoudheid (niezen of loopneus)
  • hoesten
  • keelpijn
  • koorts

Kinderen tot en met 12 jaar met verkoudheidsklachten mogen wel de JGZ bezoeken, mits er thuis geen zieke /Covid patiënten zijn. Uw kind mag met één ouder of begeleider komen. Neem geen broertjes, zusjes of anderen mee. Heeft u klachten en kunt u zelf niet meekomen? Dan mag uw kind met een andere, klachtenvrije, begeleider komen.

Ook wij vragen u met klem minimaal 1,5 meter afstand te houden van anderen en een mondkapje te dragen. Wanneer het nodig is komen onze professionals wel dichterbij (bijvoorbeeld voor een prik of lichamelijk onderzoek).  Wat u verder zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, leest u  op de website van het RIVM.

Indien u wegens klachten een afspraak moet afzeggen bekijken we gezamenlijk op welke termijn dat ingehaald kan worden.

Hielprik en gehoorscreening

Hielprik en gehoorscreening

De gehoorscreening wordt uitgevoerd samen met de hielprikscreening. Een tijdige hielprik is noodzakelijk, omdat de ziekten die de hielprik opspoort snel behandeld moeten worden. Met de gehoorscreening wordt ernstig gehoorverlies opgespoord. 

Informatie voor ouders is te vinden op de pagina van de Rijksoverheid over pre- en neonatale screeningen. Hier staat ook een overzicht met vragen en antwoorden.

Vaccinaties

Vaccinaties

Heeft u een afspraak staan om uw kind te laten vaccineren, dan willen wij deze zoveel mogelijk door laten gaan. Vaccinaties bieden uw kind een belangrijke bescherming tegen besmettelijke infectieziektes. Heeft u zelf (milde) klachten zoals:

  • neusverkoudheid 
  • hoesten
  • keelpijn
  • koorts

dan gaat de afspraak niet door. Kinderen tot en met 12 jaar met verkoudheidsklachten mogen wel de JGZ bezoeken, mits er thuis geen zieke /Covid patiënten zijn.

Hebt u op dit moment zelf klachten? Kijk dan of iemand anders met uw kind kan langskomen. Bij twijfel kunt u altijd bellen met één van onze jeugdartsen of verpleegkundigen. In overleg kan er eventueel een nieuwe of een aparte afspraak gemaakt worden.

Telefonische bereikbaarheid van de jeugdgezondheidszorg in uw regio

In iedere regio zit een team van doktersassistenten, verpleegkundigen en artsen klaar om vragen telefonisch te bespreken en afspraken te maken. Neem daarom telefonisch contact op met het jeugdgezondheidszorgteam van de regio waar u woont. Meer informatie en contactgevens van de regio's vindt u op onze contactpagina.