U bevindt zich op:CoronavirusAangepaste dienstverlening GGD Jeugdgezondheidszorg

Consultatiebureau, spreekuren en contacten

Consultatiebureau, spreekuren en contacten

Voor zowel onze medewerkers als voor u en uw kind geldt dat geplande contacten of bezoeken aan de locaties alleen maar door kunnen gaan indien er geen sprake is van neusverkoudheid, keelpijn en griepverschijnselen met of zonder koorts.

Indien u wegens klachten een afspraak moet afzeggen, bekijken we gezamenlijk op welke termijn dat ingehaald kan worden.

Alle bezoeken aan het consultatiebureau waarin kinderen ook een vaccinatie krijgen, gaan door, maar worden wel ingekort tot 20 minuten. In die tijd wordt uw kind lichamelijk onderzocht en wordt de vaccinatie gegeven. Mocht er dan nog tijd over zijn kunnen eventuele vragen nog beantwoord worden. Indien dat niet meer lukt maken we een afspraak voor een telefonisch overleg.

Vaccinaties

Vaccinaties

Heeft u een afspraak staan om uw kind te laten vaccineren, dan willen wij deze zoveel mogelijk door laten gaan. Vaccinaties bieden uw kind een belangrijke bescherming tegen besmettelijke infectieziektes. Normaal vaccineren wij alleen niet als uw kind koorts heeft. Gezien de omstandigheden rondom het Coronavirus en het advies vanuit het RIVM om thuis te blijven bij verkoudheid, keelpijn of hoesten, zijn deze criteria aangepast. Wij vaccineren op dit moment dus niet als uw kind deze bovenstaande klachten heeft. Wij vaccineren nu alleen als uw kind geen of slechts milde klachten heeft, zoals bijvoorbeeld een snotneus. Zodra uw kind beter is, kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken om alsnog de vaccinatie te halen. Heeft u op dit moment zelf wel klachten, maar uw kind niet? Kijk dan of iemand anders met uw kind kan langskomen. Bij twijfel kunt u altijd bellen met één van onze jeugdartsen of verpleegkundigen. In overleg kan er eventueel een aparte afspraak gemaakt worden.

Als u onze locatie bezoekt

Als u onze locatie bezoekt

Als u een van onze locaties bezoekt, vragen wij u rekening te houden met de volgende maatregelen:

 • Houdt u zich alstublieft exact aan de tijd die op de uitnodigingsbrief wordt vermeld. Dit is echt belangrijk in verband met het creëren van voldoende spreiding op locatie en daarbuiten.
 • Houd zowel in als buiten het gebouw 1,5 meter afstand tot anderen.
 • Draag een mondkapje.
 • Maximaal 1 ouder/verzorger/begeleider per kind.
 • Kom zonder de broertjes en zusjes van het kind dat uitgenodigd is.
 • Let in de locatie goed op de aangegeven aanwijzingen.

De afspraak kan niet doorgaan als:

 • Uw kind of de begeleider last heeft van verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten en koorts.
 • Huisgenoten last hebben van verkoudheidsklachten en koorts.
 • Uw gezin in quarantaine zit.
 • We vragen u in dat geval telefonisch af te melden. We maken dan meteen een nieuwe afspraak.
 • Bij twijfel kunt u contact opnemen met de Jeugdgezondheidszorg.

Soms kan een afspraak niet doorgaan

Soms kan een afspraak niet doorgaan

Op dit moment staat onze dienstverlening onder druk door een combinatie van een personeelstekort en Corona. De effecten van een oplopend aantal besmettingen en daaruit voortvloeiende quarantaineverplichtingen zijn groot. We doen er alles aan om zoveel mogelijk onze dienstverlening te continueren. Echter bent u mogelijk al één of meerdere keren gebeld, omdat een afspraak geen doorgang kon vinden of verplaatst moest worden. Dit is niet wenselijk, maar we vragen om uw begrip in deze.

Telefonische bereikbaarheid van de jeugdgezondheidszorg in uw regio

Heeft u zorgen of vragen die niet kunnen wachten? Neem dan contact met ons op via 088 - 880 50 44. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur. U kunt ook contact opnemen met het JGZ team in uw gemeente of uw vraag stellen via infojgz@ggdzl.nl

Ouderchat GroeiGids

Ouderchat GroeiGids

Ouders van kinderen tot 5 jaar kunnen met hun vraag terecht bij de ouderchat van de GroeiGids. Een jeugdverpleegkundige is iedere dag (7 dagen per week van 8.30 t/m 22.00 uur) bereikbaar. De jeugdverpleegkundige kan je helpen met veel vragen over opvoeden en opgroeien. De jeugdverpleegkundige kan niet in het dossier van je kind kijken en dus ook geen afspraken maken of verzetten. Neem daarvoor contact op met ons via telefonnummer 088 - 880 50 44.