U bevindt zich op:BurgersSeksuele gezondheid Mpox-vaccinatie

Mpox-vaccinatie

Vanaf 8 mei begint de GGD weer met vaccineren tegen mpox (voorheen: monkeypox of apenpokken). Iedereen met verhoogd risico op mpox kan een afspraak maken om deze vaccinatie te krijgen. De vaccinatie tegen mpox is bedoeld om infecties en verspreiding van het mpox-virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor wie is de mpox-vaccinatie?

Voor wie is de mpox-vaccinatie?

De vaccinatie tegen mpox wordt gegeven aan homoseksuele en biseksuele mannen en andere mannen die seks hebben met mannen en trans personen, die een verhoogd risico hebben op mpox.

Ben jij een man die seks heeft met mannen of ben je trans persoon? Dan kun je een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie als één van onderstaande dingen voor jou geldt:

  • Je gebruikt PrEP om hiv te voorkomen, of je staat hiervoor op de wachtlijst

EN/OF

  • Je had het afgelopen jaar met meer dan 10 mensen seks

EN/OF

  • Je hebt seks op sekslocaties of seksfeesten

EN/OF

  • Je doet aan groepsseks

EN/OF

  • Je hebt hiv en bij je controles word je op hepatitis C getest.

Klopt een van deze dingen voor jou en ben je een man die seks heeft met andere mannen of ben je trans persoon? Laat je vaccineren tegen mpox.

Afspraak maken voor mpox-vaccinatie

Afspraak maken voor mpox-vaccinatie

De GGD Zuid-Limburg organiseert een inloopspreekuur bij het Centrum Seksuele Gezondheid in Maastricht. Je hoeft voor het zetten van de mpox vaccinatie geen afspraak te maken.

Data inloopspreekuur (alleen voor Mpox vaccinatie):

  • 26 juli inloop tussen 16.00 tot 17.30 uur
  • 23 augustus inloop tussen 16.00 tot 17.30 uur: laatste kans om te starten met je mpox vaccinatieschema en het halen van je eerste prik.
  • 20 september inloop tussen 16.00 tot 17.30 uur: laatste mpox inloopspreekuur ter afronding van je vaccinatieschema en het zetten van je tweede en laatste prik.

Adres Centrum Seksuele Gezondheid Maastricht:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

Route
Extra info: Dit is het terrein waar onder andere het guesthouse van de Universiteit Maastricht zich bevindt. Via de slagbomen aan de Brouwersweg 100 ga je rechtdoor. Aan de linkerkant bevindt zich het parkeerterrein. Je neemt de hoofdingang en loopt helemaal rechtdoor de gang in (volg Zone 3). Aan het einde van de gang bevindt zich aan de rechterkant de GGD centrum seksuele gezondheid. Neem plaats in de wachtkamer en vul de vragenlijst in.

Vergeet niet je legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te nemen naar het inloopspreekuur.

Bij vragen kun je ons bellen. Ons callcenter is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:00-12:15 uur en maandag en woensdagmiddag tussen 13:30-15.30 uur.

088 880 5072

(Als je echt niet naar ons inloopspreekuur in Maastricht kunt komen, bel ons dan om je aan te melden voor onze wachtlijst, mogelijk gaan we nog op andere locaties of tijdstippen vaccineren.)

Je kunt ook een mail sturen naar 
CallcenterSIM-SOA@ggdzl.nl

Al gevaccineerd?

Al gevaccineerd?

Ben je al gevaccineerd tegen mpox, dus heb je twee prikken gehad tegen mpox? Dan is een nieuwe vaccinatie niet nodig. Heb je een van de prikken al wel gehad, maar de tweede nog niet? Dan kun je ook naar ons inloopspreekuur komen. Ben je vorig jaar uitgenodigd om je te vaccineren maar ben je niet gegaan? Ook dan kun je nu naar ons inloopspreekuur komen voor vaccinatie.

Meer informatie?

Meer informatie?

Kijk op Mpox | Man tot Man voor meer informatie over MPOX en de vaccinatie.

Wil je hulp bij het weten of de vaccinatie bedoeld is voor jou? Gebruik de mpox-vaccinatietool op de Man tot Man website voor advies en begeleiding. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen met de Aids Soa Infolijn

0900 - 204 2040

Denk je dat je misschien nu mpox hebt?

Denk je dat je misschien nu mpox hebt?

Heb je nu mpox? Of denk je dat je misschien nu mpox hebt? Of heb je symptomen waar je je zorgen over maakt? Ga naar Man tot Man om te lezen wat je kunt doen. Dit doe je als je mpox hebt | Man tot Man

Heb je klachten die passen bij mpox? Neem zo snel mogelijk contact op met ons callcenter (telefoonnummer  088 880 5072) of je eigen huisarts.
Ga niet zonder afspraak langs maar bel eerst.