U bevindt zich op:Burgers Milieu  Buitenring Parkstad Limburg

Buitenring Parkstad Limburg

Kaart Buitenring Parkstad Limburg

Rondom de stadsregio Parkstad Limburg wordt een ringweg aangelegd. Het doel van de Buitenring is het verbeteren van de bereikbaarheid binnen de regio Parkstad en het leggen van een goede verbinding tussen Parkstad en nationale en internationale wegen.

Wat betekent dat voor de omwonenden?

De werkzaamheden tijdens de aanleg kunnen overlast veroorzaken, bijvoorbeeld stofoverlast (PDF, 1.4 MB), geluidshinder en trillingen. De medisch milieukundigen van de GGD Zuid Limburg houden de risico's voor de volksgezondheid in de gaten.

Wat kunt u zelf doen?

  • Houd tijdens de werkzaamheden ramen, ventilatieroosters en deuren aan de kant van de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden, zoveel mogelijk gesloten. Zo voorkomt u stofophoping in de woning.
  • Controleer vaker of de ventilatieroosters of filters in de mechanische ventilatie zichtbaar vies uitzien.
  • Vervang de filters in de mechanische ventilatie in ieder geval volgens de richtlijnen van de fabrikant, maar bij zichtbare vervuiling vaker.
  • Maak in huis regelmatig schoon met een vochtige doek. Op deze manier kan er minder stof opdwarrelen in de woning, waardoor ook minder stof ingeademd kan worden.
  • Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van de planning van de werkzaamheden. Zo weet u welke werkzaamheden waar plaatsvinden en bent u voorbereid op wat er in uw omgeving gebeurt.

Vragen?

Als u vragen hebt over de buitenring die te maken hebben met gezondheid, kunt u contact opnemen met de medisch milieukundigen van de GGD Zuid Limburg. Voor algemene vragen over de buitenring kunt u terecht bij het Serviceloket Buitenring via het telefoonnummer (045) 800 19 40.