U bevindt zich op:BurgersMilieu en gezondheid Hitte

Hitte

Warm zomerweer, voor veel mensen de tijd om te genieten! Een groot gedeelte van onze tijd besteden we buiten. Lekker ontspannend en dus goed voor onze gezondheid.  Maar als de temperatuur lang boven de 25°C blijft, is het voor veel mensen te warm. Je kunt dan gezondheidsklachten krijgen door de hitte. Die zijn soms alleen maar vervelend, zoals bij oververhitting. Maar de klachten kunnen ook heel ernstig zijn, zoals bij een hitteberoerte. Hoe herken je klachten door hitte en wat kun je doen om ernstigere klachten te voorkomen

Gaat u een evenement organiseren?

Lees de informatie en tips over het organiseren van een evenement bij hitte.

Kwetsbare groepen

Ook kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en chronisch zieken moeten extra alert zijn als het kwik stijgt. Gelukkig kunnen gezondheidsproblemen door hitte ook goed voorkomen worden.

Download de infographic

Het Nationaal Hitteplan

Wanneer een periode van aanhoudend warm weer wordt verwacht kan  het RIVM, na overleg met het KNMI, besluiten om het Nationaal Hitteplan in werking te stellen. Het Hitteplan kan voor heel Nederland, maar ook voor delen van het land geactiveerd worden. In het Hitteplan staat aangegeven welke verantwoordelijkheden de verschillende organisaties hebben tijdens een periode van aanhoudende hitte.

Hitte en het nieuwe coronavirus

Ook bij warm weer blijft het risico van een besmetting met het nieuwe coronavirus aanwezig en zijn de basismaatregelen van belang: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte, was vaak je handen, bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
Meer informatie over hitte en COVID-19 vind je op de site van het RIVM.

Vragen

Bij vragen over uw gezondheid kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Misschien gebruikt u medicijnen of heeft u een ziekte waarbij veel drinken juist niet mag. Raadpleeg ook in zo'n geval uw huisarts of uw apotheek. Algemene vragen over hitte en gezondheid kunt u stellen aan de GGD Zuid Limburg.

Informatie voor scholen en kindercentra

In scholen loopt de temperatuur vaak erg hoog op. Voor scholen en kindercentra zijn er een speciale informatiebladen:

Bel of mail ons Contact