U bevindt zich op:Burgers Milieu en gezondheid  Hitte

Hitte

Warm zomerweer, voor veel mensen de tijd om te genieten! Een groot gedeelte van onze tijd besteden we buiten. Lekker ontspannend en dus goed voor onze gezondheid. Maar te veel hitte is niet goed en kan zelfs gevaarlijk zijn. Een goede voorbereiding voor deelname aan festivals en sportevenementen in de buitenlucht is daarom aan te raden.

Gaat u een evenement organiseren?

Lees de informatie en tips over het organiseren van een evenement bij hitte.

Kwetsbare groepen

Ook kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en chronisch zieken moeten extra alert zijn als het kwik stijgt. Gelukkig kunnen gezondheidsproblemen door hitte ook goed voorkomen worden.

Download de infographic

Het Nationaal Hitteplan

Wanneer een periode van aanhoudend warm weer wordt verwacht, besluiten het RIVM en het KNMI om het Nationaal Hitteplan in werking te stellen. In het Hitteplan staat aangegeven welke verantwoordelijkheden de verschillende organisaties hebben tijdens een periode van aanhoudende hitte.

Hitte en het nieuwe coronavirus

Ook bij warm weer blijft het risico van een besmetting met het nieuwe coronavirus aanwezig en zijn de basismaatregelen van belang: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte, was vaak je handen, bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
Meer informatie over hitte en COVID-19 vind je op de site van het RIVM.

Vragen

Bij vragen over uw gezondheid kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Misschien gebruikt u medicijnen of heeft u een ziekte waarbij veel drinken juist niet mag. Raadpleeg ook in zo'n geval uw huisarts of uw apotheek. Algemene vragen over hitte en gezondheid kunt u stellen aan de GGD Zuid Limburg.

Informatie voor scholen en kindercentra

In scholen loopt de temperatuur vaak erg hoog op. Voor scholen en kindercentra zijn er een speciale informatiebladen:

Bel of mail ons Contact