U bevindt zich op:Burgers Jeugd en gezin Onderwerpen A tot Z jeugd  Examenstress

Examenstress

Veel jongeren hebben last van examenangst. Ze vinden het eindexamen heel spannend, voelen zich nerveus en zijn misschien ook bang dat ze het niet zullen halen. Een gezonde spanning hoort erbij als je je eindexamens moet maken. Maar hoe zorg je ervoor dat die gezonde spanning niet omslaat in examenvrees of stress? Stichting Opvoedinformatie geeft tips om stress te voorkomen.

Stichting Opvoeden.nl biedt niet alleen informatie voor jongeren. Ook voor ouders en bijvoorbeeld leerkrachten is er informatie over allerlei zaken waarmee zij te maken kunnen krijgen of waarover zij vragen hebben.

Opvoedinformatie

Jongereninformatie

Waar kunt u met vragen terecht?

Ouders/opvoeders en kinderen/jongeren van 0 tot 18 jaar kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij de jeugdgezondheidszorg. De jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen van de GGD werken vanuit de school, in het  Centrum voor Jeugd en Gezin of bijvoorbeeld vanuit het Sociaal Wijkteam. Samen met het consultatiebureau, maatschappelijk werk en andere deskundigen helpt de GGD ouders en jongeren verder op weg.

Op school is de jeugdverpleegkundige het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en leerkrachten.