U bevindt zich op: Home /Burgers /Gezondheid en zorg / Zorg en overlast

Zorg en overlast

Sommige mensen hebben zorg nodig, maar zullen daar niet zelf om vragen of weigeren hulp. Deze mensen noemen we zorgmijders. Ze hebben vaak op verschillende gebieden problemen, zoals psychiatrische klachten, verslaving, vervuiling of schulden. Als er niets gebeurt, glijden ze verder af. Vaak heeft hun omgeving daar ook last van. Hulpverleners proberen deze mensen, soms ongevraagd, zo goed mogelijk te helpen. Dit heet Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ). Het Vangnet OGGZ van de GGD Zuid Limburg is een van de uitvoerders van deze zorg.

Meldpunt

Denkt u dat iemand in uw omgeving zorg nodig heeft, neem dan contact op met het Meldpunt Vangnet OGGZ. Dit kan telefonisch of via het contactformulier. We vragen uw naam en telefoonnummer en een korte omschrijving van het probleem dat u wilt melden. Als u voor 15.00 uur op werkdagen een melding doet, neemt een van onze medewerkers nog dezelfde dag contact met u op. U kunt uw melding dan toelichten en vragen stellen.

Ook als u twijfelt of behoefte hebt aan meer informatie, kunt u contact opnemen met het Meldpunt Vangnet OGGZ. Houdt wel rekening met de openingstijden. Het meldpunt heeft geen crisisdienst.

De aanpak van de verschillende problemen die één persoon kan hebben, vraagt om een goede samenwerking van de hulpverleners. Het Meldpunt Vangnet OGGZ werkt daarom samen met een groot aantal organisaties en instellingen in de regio.

Contact opnemen met Meldpunt Vangnet OGGZ

  • U kunt bellen, ook wanneer u alleen vragen heeft.
  • U kunt uw vraag of zorg mailen via het onderstaande contactformulier.

Het meldpunt Vangnet OGGZ voor de regio's Geleen en Maastricht

GGD Zuid Limburg Geleenbeeklaan 2, 6166 GR Geleen
Bereikbaarheid: 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur
(046) 850 66 50

Het meldpunt Bemoeizorg voor de regio Parkstad (Heerlen)

Mondriaan John F. Kennedylaan 301, 6419 XZ Heerlen
(088) 506 65 99

Privacy van de melder

De wet biedt de mogelijkheid om ongevraagd hulp te bieden aan mensen die in een zorgwekkende situatie zijn en zelf geen contact met de hulpverlening zoeken. Als u dit wilt en bij ons aangeeft, komt de zorgmijder niet te weten wie melding heeft gedaan. De GGD noteert uw gegevens voor het geval er nog verdere informatie nodig is.

Stuur door

Stuur deze informatie door

stuurartikeldoor

Data