U bevindt zich op:BurgersAmbulance Voertuigen ambulancezorg

Voertuigen ambulancezorg

Wanneer acute medische hulp nodig is, kan de ambulancezorg verschillende voertuigen inzetten:

Reguliere ambulance

Reguliere ambulance

Een reguliere ambulance is uitgerust met medische apparatuur en medicatie voor het verlenen van professionele eerste hulp. Al tijdens het vervoer kan de behandeling starten. Deze ambulances worden bemand door een ambulancechauffeur en een ambulanceverpleegkundige.

Rapid responder

Rapid responder

De rapid responder (letterlijk vertaald: snelle reageerder) is een soloambulance, bemand door een ervaren ambulanceverpleegkundige. De rapid responder beschikt over alle benodigde apparatuur om acute spoedeisende hulp te verlenen, maar is niet bedoeld voor patiëntenvervoer. Het komt vaak voor dat de behandeling door de ambulanceverpleegkundige thuis bij de patiënt volstaat. Als vervoer naar een ziekenhuis toch nodig is, komt een reguliere ambulance.

Mobile Intensive Care Unit

Mobile Intensive Care Unit

Dit is de Mobile Intensive Care Unit (MICU). Deze ambulance is voor mensen die zeer intensieve zorg nodig hebben. De medische uitrusting is uitgebreid. De MICU-bemanning bestaat uit een intensivist, een Intensive Care-verpleegkundige en ambulancechauffeur. Zij kunnen in dit voertuig dezelfde zorg leveren als op een intensive care afdeling van een ziekenhuis.

Traumahelikopter

Traumahelikopter

De traumahelikopter wordt ingezet in situaties waarbij de ambulancebemanning bijstand van een gespecialiseerde arts nodig heeft om de patiënt optimaal te helpen. Slechts bij hoge uitzondering wordt een patiënt met de traumaheli naar het ziekenhuis vervoerd.

Zuid-Limburg kan gebruik maken van een Duitse traumahelikopter die vlak over de grens bij Aken is gestationeerd.